Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κούπα κουσκούς
  • 6-7 ντομάτες λιαστές 
  • 2 ξερά κρεμμύδια 
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • ξερό θυμάρι
  • ξερός βασιλικός
  • μπούκοβο αρκετά καυτερό
  • κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 3 κούπες βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού γυαλίσει προσθέτουμε και το σκόρδο. Ακολουθούν τα ρεβίθια . 
Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κάρυ και τα ξερά αρωματικά μας. 
Προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό η τον ζωμό λαχανικών και αφού βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά ρίχνουμε και το κουσκούς και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. 



Τοποθετούμε μια πετσέτα και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να φουσκώσει το κουσκούς. Ανακατεύουμε  και σερβίρουμε.



Τρώγεται και ζεστό και κρύο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο