μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
- 1 κούπα κουσκούς
- 6-7 ντομάτες λιαστές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδου
- ξερό θυμάρι
- ξερός βασιλικός
- μπούκοβο αρκετά καυτερό
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 3 κούπες βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού γυαλίσει προσθέτουμε και το σκόρδο. Ακολουθούν τα ρεβίθια .
Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κάρυ και τα ξερά αρωματικά μας.
Προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό η τον ζωμό λαχανικών και αφού βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά ρίχνουμε και το κουσκούς και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Τοποθετούμε μια πετσέτα και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να φουσκώσει το κουσκούς. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Τρώγεται και ζεστό και κρύο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου