Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Φιλετάκια στο μπουντρούμι




μαγειρεύει ο Takis Fanaras

Υλικά 

  • πιπεριές για γεμιστά, που να καλύπτουν τη βάση πλατιάς κατσαρόλας (πλακερό).
  • ψαρονέφρι κομμένο σε φετούλες, γύρω στον ένα... με ενάμιση πόντο, ώστε μια-δυο να φυλακίζονται σε κάθε πιπεριά.
  • 1 δαμάσκηνο ξινόγλυκο για κάθε μπουντρούμι ως συγκρατούμενος… 
  • 1-2  δαμάσκηνα ως φύλακες έξω απ' το κάθε μπουντρούμι…!
  • σταφίδες…, για μπεγλέρια κρατουμένων και λοιπές αθλοπαιδιές… υγρού στίβου !
  • 2 καλές, ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες καρέ ή μία συσκευασία κονκασέ...
  • 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας, για το δέσιμο… 
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπουντρούμια… υποδοχής.
Κόβουμε στη μέση τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τα κουκούτσια...
Σοτάρουμε τα ψαρονέφρια μέχρι να πάρουν χρωματάκι… και τα τοποθετούμε ως κρατούμενους στα μπουντρούμια τους, συνήθως ανά δύο…
Κάνουμε σαλτσούλα με ντομάτα, λαδάκι, κομμένα δαμάσκηνα, σταφίδες και πελτέ, ρίγανη, λίγο κάρυ…, μέχρι να δέσει…!
Τοποθετούμε στα μπουντρούμια, παρέα στους κρατούμενους, ένα-δυο δαμάσκηνα και σταφίδες από τη σάλτσα και τα διευθετούμε στο πλακερό μας.






Ρίχνουμε από πάνω, και στους ενδιάμεσους χώρους, την υπόλοιπη σάλτσα και δίνουμε μια καλή βράση… 
μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει το όλον προς σερβίρισμα…!
Απαιτεί οίνους ξηρούς, φρουτώδεις…!
Καλή σας όρεξη…!!! 💖

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο