Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Μάφιν μπανάνας




μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά
  • 5 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος χοντροκομμένη
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 αβγά,
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κοφτή σόδα μαγειρική
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα οι μπανάνες διαλύονται. 
Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. 
Όταν κρυώσει το μείγμα με τις μπανάνες ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα με τα στερεά. 
Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
Αδειάζουμε το μείγμα είτε σε φόρμα για κέικ είτε για μαφιν που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. 

Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά αν είναι μαφιν, για 45 λεπτά αν είναι κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, κακάο αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο