Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Λουκουμάδες


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • μέλι

Για γαρνίρισμα
  • κανέλα 
  • μέλι 

Εκτέλεση


Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.



Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζύμη του λουκουμά.Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Γαρνίρουμε με μέλι κανέλα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο