Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Φασολάδα με μήλο και πατάτα



μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά
  • ½ κιλό φασόλια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • σέλινο
  • καρότο
  • δάφνη
  • σκόρδο
  • πελτές ντομάτας
  • λίγο άσπρο κρασί
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 πατάτα ολόκληρη 
  • λάδι
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο.
 Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθούν , δεν τα σοτάρουμε κρατώντας  χαμηλή την θερμοκρασία, έως ότου σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ αφήνουμε  ένα δυο λεπτά και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
βάζουμε τα φασόλια, το μήλο, την πατάτα ολόκληρη χωρίς την φλούδα, 1 με 2 λίτρα νερό (έβαλα 1,5 λίτρο, αν χρειαστεί προσθέτουμε), και την δάφνη,
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να βράσουν και χυλώσουν τα φασόλια.
Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο μπούκοβο 

Παρατηρήσεις : το λάδι μπαίνει στην αρχή και δεν σοτάρουμε απλά το ζεσταίνουμε, ας πούμε ότι σιγοβράζουμε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν, περίπου δέκα δεκαπέντε λεπτά. 
Το μήλο ναι μπαίνει με τη φλούδα και μόλις γίνει το φαγητό το πετάμε. 
Την πατάτα αν θέλουμε την τεμαχίζουμε και την τρώμε ή την πετάμε κι αυτή. 
Το μήλο δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό και "ανεβάζει" τη γεύση του πολύ περισσότερο από τον κύβο που δεν είναι ότι πιο υγιεινό και επιπλέον η πηκτίνη που έχει η φλούδα και τα κουκούτσια του δίνουν ωραία υφή στη φασολάδα.
και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο