από την Στέλλα Γίδαρη
Υλικά
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κ γ αλάτι
- 500 γρ νερό
- 750 γρ ζάχαρη
- 2 φακελάκια βανίλια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα μαζί με το αλάτι για 30 λεπτά περίπου.
Τα ξεφλουδίζουμε.
Βράζουμε τα 500 γρ νερό μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο σιρόπι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα 3/4 του σιροπιού στο μπλέντερ μαζί με τα καθαρισμένα κάστανα.
Αφού τα πολτοποιήσουμε τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και το κονιάκ και γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα γυρίζουμε ανάποδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου