μαγειρεύει η Eleni Kariofilli
Υλικά
- 2 κιλά γίδα περίπου
- 1½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- ντοματοχυμό
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
- πάπρικα καπνιστή
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στην άκρη.
Στο λάδι απ τα κρεμμυδάκια σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίζει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό τον πελτέ και ανάλογο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά μας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου