Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Κριθαράκι με άγρια μανιτάρια και μανιτάρια lactarious


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • μανιτάρια άγρια η καλλιεργημένα( αν είναι καλλιεργημένα τα σοτάρουμε πριν τα βάλουμε στο φαγητό)
  • μανιτάρια αποξηραμένα (τα μουλιάζουμε 15 λεπτά σε ζεστό νερό)
  • 300 γρ κριθαράκι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο η ζωμό λαχανικών (χρησιμοποίησα 2 κύβους, ένα λαχανικά ένα κοτόπουλο) ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να λαδωθεί καλά. 
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε στο κριθαράκι μια κούπα ζωμό και αφήνουμε να τον απορροφήσει το κριθαράκι. 
Μόλις τον απορροφήσει προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια και τα αποξηραμένα καθώς και το νερό που έχουν μουλιάσει
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά προσθέτουμε μια κούπα ζωμό και αφήνουμε ν απορροφηθεί. Με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το ζωμό. 
Δοκιμάζουμε το κριθαράκι. Θέλουμε να είναι βρασμένο εξωτερικά αλλά να "κρατάει " στο κέντρο. 


Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί. Θέλουμε να είναι χυλωμένο το κριθαρότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο