Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Μάφινς με αχλάδια και καρύδια


μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ. αχλάδια κομμένα σε κύβους
  • 50 γρ. τριμμένο καρύδι
Για την επικάλυψη 
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σ' ένα σκεύος χτυπάω με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. 
Προσθέτω το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι κοσκινισμένα και ανακατεύω καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. 
Τέλος ενσωματώνω τα αχλάδια και το καρύδι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες για muffins και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για μισή ώρα περίπου. 
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω κατά προτίμηση ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο