Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Xωριάτικη μπολονέζ

μαγειρεύει ο Chris Nteper

Υλικά
  • λάδι -όταν μπορεί να φάμε κρύα τα μακαρόνια- ή βούτυρο -αν θα τα φάμε σίγουρα ζεστά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 μελιτζάνα 
  • 2 πιπεριές 
  • 1 καρότο 
  • 2-3 ντομάτες κομμένες σε κύβους και στραγγισμένες
  • μερικά ντοματίνια 
  • 5-6 λιαστές ντομάτες 
  • 250 γρ κιμά 
  • 10άρι σπαγγέτι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε  το κρεμμύδι και όταν καραμελώσει ρίχνουμε τον μαϊντανό για να πάρουμε  το άρωμα του -θα με θυμηθείτε. 
Αφού τα φέρουμε λίγες βόλτες, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και το καρότο που έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια. 
Αφού πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε τον κιμά και αφού σπάσει σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε και τις ντομάτες, τα ντοματίνα χαραγμένα και τις λιαστές, αφού τις έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. 
Αλάτι και πιπέρι. 
Λίγο πριν δέσει η σάλτσα -που δεν αφήνουμε να στεγνώσει, βάζουμε να βράσει το σπαγγέτι, για 2 λεπτά λιγότερο από ότι χρειάζεται. 
Δίχως να το στραγγίξουμε, το βγάζουμε με μια πιρούνα και το ρίχνουμε επάνω στην σάλτσα που σιγοβράζει. 
Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά και είναι έτοιμη!!!



Παρατήρηση 1 :  Για τέτοιες περιπτώσεις, που η σάλτσα περιέχει και άλλα υλικά, χρησιμοποιούμε 10αρι -και πάνω- για να κολλάει η σάλτσα. 
Με την πιρουνιά να τα παίρνουμε όλα μαζί και να μην κάθονται τα υλικά κάτω και να τα τρώμε χωριστά. 
Κάτω από 10 νούμερο, μόνο για σκέτα, με σάλτσες - κρέμες ή και με τυριά.

Παρατήρηση 2 :  Και δίχως κιμά και με λίγο περισσότερη μελιτζάνα, σούπερ γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο