Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μπακλαβάς





μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά  για ταψί μεγάλο κουζίνας 
Για το σιρόπι
  • 1200 γρ νερό
  • 1200 γρ ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλα
  • 3 η 4 γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
Για την γέμιση
  • 20 φύλα κρούστας
  • 20 δικά μου
  • 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό και ψιλό
  • 100 γρ φρυγανιά
  • 500 γρ καρύδια  η αμύγδαλα ( αν βάλουμε αμύγδαλα προσθέτουμε 50 γρ παραπάνω)
  • ηλιέλαιο
Για την επάλειψη στα φύλα
  • 250 γρ βούτυρο 
  •  250 γρ ηλιέλαιο 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.
λαδώνουμε το φύλο το σπιτικό και ρίχνουμε ζάχαρη με τα δάχτυλα μας σαν να ρίχνουμε  αλάτι στην σαλάτα τόσο λίγο βάζουμε 
Και 2 έτοιμα φύλλα κρούστας. 
Στο πρώτο ζάχαρη στο δεύτερο γέμιση μπόλικη έτσι πάμε μέχρι να αφήσουμε τρία φύλα δικά μας για να κάνουμε ωραία επιφάνεια στο γλυκό μας



Μόλις τελειώσουμε τον  μπακλαβά  τον αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το κόβουμε  σε κομμάτια και το βάζουμε στον φούρνο
Ψήνουμε και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο