Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Μελομακάρονα


μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά 
Για την ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια  σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 400 ηλιέλαιο
  • 200 ελαιόλαδο
  • 50 γρ άχνη
  • 3 κ σ κανέλα
  • 1 κ γλ σόδα λιωμένη στο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κ γ γαρίφαλο
  • 1/2 κ γ μοσχοκάρυδο
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα
Για το σιρόπι
  • 500 γρ νερό
  • 800 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ μέλι
  • 3 γαρίφαλα
  • 3 ζ ξυλάκια κανέλας
  • 1 πορτοκαλί κομμένο στα δύο
Εκτέλεση 


Σε μια λεκάνη μεγάλη βάζουμε τα στερεά αλεύρι και το  σιμιγδάλι .
Τα υγρά όλα μαζί τα ανακατεύουμε.
Μετά τα ρίχνουμε στο αλεύρι απαλά και με δύο κινήσεις τα ανακατεύουμε , μην το κουραστούμε και λαδώσει.
Πλάθουμε σε μπαλάκια  μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο  ταψί 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά στους  180 βαθμούς.



Τα σιροπιάζουμε βουτώντας τα στο σιρόπι και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη και λίγα χοντροκομμένα καρύδια
Γίνονται γύρο στα 80 μελομακάρονα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο