Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Πρόκολο σουβλές




μαγειρεύει η Evi Nikolaidou

Υλικά και εκτέλεση 

Λεπόν, πρόκολο ( είχα 2 μικρά και δεν ήξευρα, τι να τα κάμω). 
Τα μπουκέτιασα, έκοψα μια Φλώρινα και μια κερατένια, τα πέταξα σε αλατέ βραστό νερό για 10' και τα περίμενα, να τα κακαρώσουν. 
Έδειρα 3 ωά, με 300 gr γαλακτερά και 300 gr τσενδαρότυρο. 
Τα έκαμα μπουρδουκλέ με τα προκολοφλωρινοκέρατα ( το ημίσειον τσένδαρον, το έτερον διάβασε την συνέχεια υποχρεωτικά, άμα είσαι του περίουργου)και τα ξαμόλησα σε βουτυρέ πυριμάχιον σκεύος ( άμα θες και τσεύος). 
Αμ παν πέταξα πιπέρια μυλέ(=του φρεσκοτριμμένου), τα καμάρωσα και αφού τα φχαριστήθηκα, για να μην είναι μόνα τς και γιατί κολυμπούσαν στα γαλακτοωά, τους φορμάρισα και το έτερον ημίσειον τσένδαρον τουρλουμβούκι με 100 gr ψωμί τοστέ τριμμένον. 
Ε, και μετά είπα, δεν το πτσήνω κιόλας, να δΙω τι χαζαμάρα, θα βγει; 
Ε, και το 'πτσησα μέχρι τελικής του Φτώσης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο