Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Τραχανότο με λαχανικά εποχής


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα , το άσπρο μέρος τους, κομμένα  σε ροδέλες
  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 3-4 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
  • 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 350 γρ τραχανά λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ σ ελαιόλαδο
  • 1300 ml καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
  • δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά μας.



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σειρά έχουν τα καρότα και η γλυκοπατάτα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και συνεχίζουμε με τα μανιτάρια τις πιπεριές και το σκόρδο. 
Περιμένουμε να βγάλουν τα υγρά τους και ρίχνουμε τον τραχανά. 
Αμέσως ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει ο τραχανάς. 
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε καυτό νερό η καυτό ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. 


Αποσύρουμε από την φωτιά  όταν έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά αλλά είναι ακόμα ζουμερός.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα να τραβήξει τους υδρατμούς.
Σερβίρουμε με λίγο κεφαλοτύρι αν θέλουμε και φρέσκο τριμμένο δεντρολίβανο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο