Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Τούρτα Black Forest


μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά
Για το παντεσπάνι
  • 6 αυγά 
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 250 γραμμάρια αλεύρι 
  • 80 γραμμάρια νεσεστέ 
  • 40 γραμμάρια κακάο 
  • 1  μπεκιν powder 
  • 2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
  • 125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σιρόπιασμα
  • ένα ελαφρύ σιρόπι ή λίγο γάλα
Για το στήσιμο
  • 1 βαζάκι βύσσινο γλυκό
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • μικρά κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα υπόλοιπα υλικά 180 βαθμούς για 25 λεπτά.. 
Για την επικάλυψη 
Σε μπεν μαρί να λιώσει , το στρώνουμε με σπάτουλα σε λαδόκολλα , κάνουμε ρολό την λαδόκολλα και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.μετά το βγάζουμε η σοκολάτα ξεκολλάει από την λαδόκολλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια τα οποία βάζουμε πάνω στην σαντιγί που έχουμε καλύψει την τούρτα.
Παρατήρηση : Δεν ξεχνάμε να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι με ένα ελαφρύ σιρόπι, ή λίγο γάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο