Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ρεβυθοσαλάτα με σος ταχινιού και αβοκάντο




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • ρεβίθια
  • 7-8 ντοματίνια
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα
  • 1 αβοκάντο
  • καβουρδισμένο σουσάμι
  • σος ταχινιού με αβοκάντο
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια  και τα βράζουμε  σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

Λίγο πριν το τέλος τα αλατίζουμε. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο νερό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και λιώνουμε στην πρέσα το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ντοματίνια και τα αγγουράκια ψιλοκομμένα.
Κόβουμε  τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια  και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την σος.
Κόβουμε και το αβοκάντο και πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο σουσάμι
Καλή μας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο