Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Κρεμμυδόσουπα



μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά για 4 μερίδες
  • 800 γρ κρεμμύδια ξερά γλυκά
  • 2 λίτρα ζωμό βοδινό η κοτόπουλο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1-2 κσ καστανή ζάχαρη
  • θυμάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1/2 με 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
  • φέτες ψωμιού μπαγκέτα λεπτοκομμένες
  • κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας.(εγώ χρησιμοποίησα ζωμό δικό μου, και τυρί κεφάλι γραβιέρα)
Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μόλις ζεσταθεί καλά τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες. 
Τα σοτάρουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, θέλουμε να γίνουν διάφανα όχι να καούν. 
Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. 
Δε θέλουμε να λιώσουν. 
Μόλις γίνουν αν χρειαστεί δένουμε λίγο τη σούπα με κορν φλάουρ. 
Τις φέτες του ψωμιού τις φρυγανίζουμε καλά, βάζουμε από πάνω το τυρί και τις ψήνουμε πάλι μέχρι να λιώσει το τυρί.
Είναι το κλασσικό συνοδευτικό της σούπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο