Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Καραμελωμένα κρασάτα κρεμμύδια




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσουν.
Προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 
Αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν σαν πολτός και να εξατμιστούν τα υγρά.
Παρατήρηση : συνοδεύουν άριστα φαγητά με ψάρια η με κρέας και μπαίνουν σε σάλτσα με ντομάτα.









1 σχόλιο:

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο