μαγειρεύει η Aglaia Alvanoudi
Υλικά
- 1 κουνέλι
- 1 κιλό κρεμμύδια μέτρια
- σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια (φρέσκα ή κονσέρβα)
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γοχ
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγο μαϊντανό
- 1 καρότο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι σε κόκκους
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1/2 ποτηράκι ξύδι
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κουνέλι
κομμένο σε μερίδες.
Το τοποθετούμε σε πήλινη κατσαρόλα (αν δεν έχουμε το βάζουμε σε γάστρα ή σε ταψί με καπάκι ή σε ταψί σκεπασμένο με λαδόχαρτο).
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα. Δυο τρία
μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Επειδή μας αρέσουν τα καρότα έβαλα κι ένα καρότο.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τ αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα. Φυσικά όχι απ όλες τις
πλευρές για να μην γίνει πολύ βαρύ.
Πάνω στο κρέας πασπαλίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε από πάνω το
μαϊντανό ψιλοκομμένο
και τα δαφνόφυλλα.
Αδειάζουμε το τηγάνι με τα κρεμμύδια.
Κανονικά σ αυτή τη φάση ρίχνουμε και την σάλτσα ντομάτας αλλά δεν έβαλα.
Προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι, βάζουμε το καπάκι και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς
για μια ώρα, και στους 220 για μια ώρα ακόμα. Έγινε ....λουκούμι!
Καλή επιτυχία!!!
Τις φωτογραφίες και το στήσιμο του πιάτου δεν το πέτυχα,
δεν έβαλα ούτε από το ζουμάκι ...αλλά τι να γίνει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου