Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κουλουράκια δίχρωμα



μαγειρεύει η Effie Tsitsika και η κορούλα της

Υλικά
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 120 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • βανίλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. καυτό νερό
Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά. 
Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από το αλεύρι. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα και όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το νερό με το κακάο μέχρι να γίνουν πάστα και βάζουμε μέσα στη μισή ζύμη (σε 1 από τα 2 ζυμάρια μας). 
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε χρησιμοποιώντας και τις 2 ζύμες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο