Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Μανιταρόπιτα



μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • μανιτάρια διάφορα
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μπέικον
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 1 ½  κούπα γάλα
  • κίτρινα τυριά
  • 3 μεγάλες κουταλιές τυρί  κατίκι
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους. 



Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να πήξει. 
Κατεβάζουμε απ'την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί.



Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. 
Αλείφουμε με ένα κρόκο ανακατεμένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο