μαγειρεύει η Aglaia Alvanoudi
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά ζυμωμένο με την απλή κλασική συνταγή για κεφτεδάκια.
- 1 κιλό πράσα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Κόβουμε τα πράσα σε μήκος 3 - 4 εκ. Αν είναι χοντρά τα κόβουμε και κατά μήκος, ιδίως στο σημείο που αρχίζουν να ανοίγουν τα φύλλα, κυρίως επειδή εκεί μπορεί να υπάρχουν χώμα ή έντομα.
Πλένουμε καλά και τ αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν τα νερά. Σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα, αχνίζουμε τα πράσα στο ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, να μαραθούν καλά, αλλά να μην τσιγαριστούν πολύ, γιατί πικρίζουν.
Αραδιάζουμε πάνω στα πράσα τα κεφτεδάκια, και συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το ζουμάκι τους ή μέχρι να ψηθούν τα πράσα.
Παρατήρηση :Αν είναι να τα βάλουμε στο φούρνο, μετά το άχνισμα μεταφέρουμε τα πράσα σε ταψάκι και συνεχίζουμε κανονικά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου