Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ρεβίθια με πράσα σούπα



μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά 
  • 500 γραμμάρια ρεβίθια 
  • 3-4 μικρά πράσα 
  • 1 μέτρια πατάτα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια 
  • ελαιόλαδο 
  • 2 κύβους ζωμού 
  • μαϊντανό 
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια που έχουμε από την προηγούμενη μουσκέψει, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε, πλένουμε και την κατσαρόλα. 
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μετά τα σκόρδα και τέλος τα πράσα, περνάμε και από τον τρίφτη την πατάτα. 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια και την τριμμένη πατάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 
Αφήνουμε να σιγοβράσουν και λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο