μαγειρεύει η Andriana Antoniou
Υλικά
- 3 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα η καρύδια
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι λάδι (σπορέλαιο, ηλιανθέλαιο)
- 1 φλιτζάνι γάλα
- λίγο κονιάκ
Για το σιρόπι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε στην
φωτιά για 8' ,
Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι τα αμύγδαλα την βανίλια και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
Στο μίξερ κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγη λίγη την ζάχαρη, το λάδι και το μισό μείγμα από το σιμιγδάλι, όλο το γάλα, το κονιάκ και το υπόλοιπο σιμιγδάλι μας.
Το βάζουμε σε ένα pyrex χωρίς να το λαδώσουμε και το ψήνουμε στους 170' για 45'.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι τα αμύγδαλα την βανίλια και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
Στο μίξερ κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγη λίγη την ζάχαρη, το λάδι και το μισό μείγμα από το σιμιγδάλι, όλο το γάλα, το κονιάκ και το υπόλοιπο σιμιγδάλι μας.
Το βάζουμε σε ένα pyrex χωρίς να το λαδώσουμε και το ψήνουμε στους 170' για 45'.
Το βγάζουμε από το φούρνο και αμέσως όπως είναι ζεστό το κόβουμε σε
κομμάτια και του βάζουμε το κρύο σιρόπι κουταλιά κουταλιά πρώτα καλά στις
άκρες μας και μετά στη μέση μέσο για να μη μας λασπώσει και να μας ξεφουσκώσει
και στο
τέλος το πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου