μαγειρεύει η Gnosoula nikolaou
Υλικά
- ¾ ποτηριού ζάχαρη
- 1 γιαούρτι
- ½ ποτήρι γάλα (προαιρετικά)
- 1 κ γ σόδα
- λίγη μαστίχα
- 3 ποτήρια σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ½ ποτήρια νερό
- λίγο ανθόνερο
Για την επικάλυψη
- λίγα αμύγδαλα
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μόλις το ξεφουρνίσουμε το ραντίζουμε με το σιρόπι λίγο λίγο μέχρι να το πιει όλο.
Το γλυκό μας θα είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο.
Κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου