Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Σάμαλι



μαγειρεύει η Gnosoula nikolaou

Υλικά
  • ¾ ποτηριού ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι
  • ½ ποτήρι γάλα (προαιρετικά)
  • 1 κ γ σόδα
  • λίγη μαστίχα
  • 3 ποτήρια σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρια νερό
  • λίγο ανθόνερο
Για την επικάλυψη
  • λίγα αμύγδαλα 
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μόλις το ξεφουρνίσουμε το ραντίζουμε με το σιρόπι λίγο λίγο μέχρι να το πιει όλο. 
Το γλυκό μας θα είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο. 
Κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο