Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Μπαμπαδάκια


μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
Για την ζύμη 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1/2 ποτήρι αλεύρι 
  • 6 αυγά 
  • 1 μπεικιν 
  • 2 βανίλιες 
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό 
  • 3 ποτήρια ζάχαρη 
  • 1/2 λεμόνι 
Για την κρέμα
  • 6 κρόκους
  • 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 λίτρο γάλα, 3,5% 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ 
  • 1 λοβό βανίλιας 
  • 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. 
Προσθέτουμε 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους σπόρους και τον λοβό της βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. 
Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα χειρός. 
Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και σφίξει η κρέμα. 
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 
Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει. 
Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Αφαιρούμε από το ψυγείο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ή χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ για να αφρατέψει
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε τις βανιλιες, το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένο. 


Βάζουμε σε φορμάκια από 1 κσ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεστό σιρόπι και κρύα μπαμπαδάκια. 
Χαράζουμε και γεμίζουμε με κρέμα ή σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο