μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη
Υλικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ σοκολατένια μπισκότα, αλεσμένα στο μούλτι
- 110 γρ βούτυρο
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- σοκολάτα θρυμματισμένη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βράζουμε για 2 ½ ώρες το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα σκεπασμένο με νερό
(φροντίζουμε να προσθέτουμε πάντα νερό ώστε να είναι σκεπασμένα) ή 35 λεπτά σε
χύτρα ταχύτητας
Μπορούμε να ετοιμάσουμε και δύο και τρία κρατάει περίπου τρεις μήνες.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα στρώνουμε μέσα σε ένα ταψάκι πατώντας με τα χέρια και το αφήνουμε να κρυώσει
Στρώνουμε από πάνω το ζαχαρούχο εάν θέλουμε μπορούμε να το ζεστάνουμε λίγο γιατί δεν απλώνεται εύκολα.
Μετά βάζουμε τις
μπανάνες,
Μπορούμε να ετοιμάσουμε και δύο και τρία κρατάει περίπου τρεις μήνες.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα στρώνουμε μέσα σε ένα ταψάκι πατώντας με τα χέρια και το αφήνουμε να κρυώσει
Στρώνουμε από πάνω το ζαχαρούχο εάν θέλουμε μπορούμε να το ζεστάνουμε λίγο γιατί δεν απλώνεται εύκολα.
μετά την σαντιγί και στο τέλος προσθέτουμε τρίμματα σοκολάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου