μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ , τον χυμό και το μισό αλεύρι κοσκινισμένο.
Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους.
Πλάθουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάσουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά.
- 250 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 550 γρ αλεύρι γοχ
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό για επάλειψη
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ , τον χυμό και το μισό αλεύρι κοσκινισμένο.
Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους.
Πλάθουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάσουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου