Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ με χαρουπόμελο και κακάο




μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά
  • 2-3 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χαρουπόμελο
  • 1/2 λεμόνι το ξύσμα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγα καρύδια χοντροκομμένα ή 4 κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ τις μπανάνες, το χαρουπόμελο, το λάδι, το ξύσμα και το αυγό μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. 
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες η τα καρύδια 
Ρίχνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα που έχουμε προηγουμένως λαδώσει και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά

Παρατήρηση : έκανα την διπλή δόση όπως φαίνεται και από το μέγεθος του ταψιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο