Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Καλαμαράκια με καυτερή σάλτσα



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • καλαμαράκια σε ροδέλες μέτρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγαλούτσικα
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα καυτερή
  • 1 κγ ζάχαρη
  • μπαχάρι

Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με πιπεριές και το ρίχνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να τσιγαριστούν ελαφρά.( εγώ τις πιπεριές τις βάζω στο μουλτι και τις κάνω σαν πάστα και τις ρίχνω στην σάλτσα)
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ροδέλες από το καλαμάρι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά.



Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ.



Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Εγώ τα έκλεισα στην χύτρα 10 λεπτά και μετά αλλά 5 λεπτά με ανοικτό καπάκι να χυλώσει η σάλτσα
 .

Σερβίρουμε με ρύζι











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο