Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Μοσχάρι με κολοκυθάκια αυγολέμονο



μαγειρεύει η Eleni Othonas


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβος knor
  • 10 κολοκυθάκια
  • 4 πατάτες
  • αγκινάρες κατεψυγμένες 
  • άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • χυμό λεμονιού
  • ζωμός από το φαγητό
  • 1 κουταλιά αλεύριΕκτέλεση


    Τσιγαρίζουμε  το μοσχάρι στην χύτρα με τα κρεμμύδια και πιπέρι και λίγο λάδι μόλις πήρε χρώμα συμπληρώνουμε  νερό, λάδι και τον  κύβο  Knor και κλείνουμε τη χύτρα. 
    Το αφήνουμε  να βράσει για περίπου 20 λεπτά. 
    Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τις  πατάτες ,ετοίμασα τις αγκινάρες και τον άνηθο΄ όπως φαίνεται παραπάνω
    Μόλις βράσει  το κρέας βάζουμε και τα λαχανικά  και αυτά στην χύτρα για περίπου 10 λεπτά συμπληρώνουμε με λίγο  νερό όσο χρειάζεται. 
    Το αφήνουμε να να κρυώσει λίγο και μετά κάνουμε το  αυγολέμονο 
    Λίγο πριν το τέλος συμπληρώνουμε  με λίγο αλάτι. 
    Στο αυγολέμονο βάζουμε τα  2 αυγά και όσο ζωμό χρειάστηκε από το φαγητό και προς το τέλος για να δέσει βάζουμε και 1 κουταλιά αλεύρι.
     Παρατήρηση : Από εμφάνιση μπορεί να μην λέει πολλά, δεν το έχω και πολύ με το στήσιμο των πιάτων, αλλά από γεύση... τα σπάει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο