μαγειρεύει η Eleni Othonas
Υλικά
- ½ φλ. ρύζι γλασέ
- 2 φλ. (½ λίτρο) νερό
- 4 φλ. (1 λίτρο) γάλα (πλήρες)
- 3 κ σ ζάχαρη
- κανέλα
- 4 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1 ½ κουταλάκι βανίλια
- κανέλα για το σερβίρισμα
Βάζουμε το ρύζι µε το νερό σε µια µμικρή κατσαρόλα σε
δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κοχλάσει.
Χαµηλώνουμε τη
φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να
απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντάς το προς το τέλος για να µην κολλήσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει,
για 20 περίπου λεπτά.
Κρατάμε ½ φλ. από το γάλα στην άκρη σε ένα φλιτζάνι και
ανακατεύουμεµέσα το κορν φλάουερ μέχρι να διαλυθεί.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε µια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε µέσα τη
ζάχαρη, την κανέλα και το ρύζι.
Ανακατεύουμε συνεχώς και µόλις το µίγµα αρχίσει να βράζει,
χαµηλώνουμε εντελώς τη φωτιά (στο µίνιµουµ) και το ανακατεύουμε συνεχώς για 10
λεπτά (αν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα από
τη φωτιά, την επαναφέρουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεµα).
Μετά τα 10 λεπτά, ανακατεύουμε µέσα τη βανίλια και το
γάλα µε το διαλυµένο κορν φλάουερ και συνεχίζουμε το ανακάτεµα, µέχρι να δέσει
το µίγµα σε κρέµα, για 1-2 λεπτά.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το µοιράζουμε σε έξι
µπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο για
3 τουλάχιστον ώρες.
Το σερβίρουμε πασπαλισµένο µε κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου