Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Παστέλι με φιστίκια


μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
  • 500 γρ φιστίκια ψημένα χωρίς την φλούδα τους
  • 1 ½ σουσάμι καβουρδισμένο
  • ½ φλ καστανή ζάχαρη
  • 1/3  φλ μέλι
  • 2 κ σ ζάχαρη
  • 2 κ σ ξύδι
Εκτέλεση

Τα φιστίκια αν τα αγοράσουμε έτοιμα ψημένα και έχουν αλάτι τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Το σουσάμι το καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τις 2 ζάχαρες και  το μέλι μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι
Προσθέτουμε τα φιστίκια στο τηγάνι  το σουσάμι και το ξύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο πυρέξ και από πάνω βάζουμε ένα ακόμη αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Σε 10 λεπτά βγάζουμε το χαρτί και το χαράζουμε σε κομμάτια . 


Όταν κρυώσει κόβουμε τα κομμάτια. Και απολαμβάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο