μαγειρεύει η Katerina Argiropoulou
Υλικά
Αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα το γάλα με λίγο αλάτι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει και το τρυπάμε και το σηκώνουμε με το πιρούνι μέχρι να πήξει.
Το τρώμε με ζάχαρη ή σκέτο».
Υλικά
- γιδίσιο πρωτόγαλα
- λάδι
- αλάτι
- ζάχαρη (προαιρετικά)
Αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα το γάλα με λίγο αλάτι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει και το τρυπάμε και το σηκώνουμε με το πιρούνι μέχρι να πήξει.
Το τρώμε με ζάχαρη ή σκέτο».
Άλλος τρόπος: Το πρωτόγαλα τοποθετείται σε ταψί
και ψήνεται στο φούρνο περίπου μισή ώρα - μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.
Σερβίρεται ζεστό.
Colostra - ae (θηλ) ή Colostra - orum είναι λατινική λέξη που σημαίνει το πρώτο γάλα που προορίζεται για το νεογέννητο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογέννητου.
ΚΟΛΟΣΤΡΑ
Η Κολόστρα παρασκευάζεται με απλό τρόπο : Το Πρωτόγαλα βράζεται σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας.
Σερβίρεται σκέτη ή με λίγη ζάχαρη.
Σερβίρεται ζεστό.
Colostra - ae (θηλ) ή Colostra - orum είναι λατινική λέξη που σημαίνει το πρώτο γάλα που προορίζεται για το νεογέννητο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογέννητου.
ΚΟΛΟΣΤΡΑ
Η Κολόστρα παρασκευάζεται με απλό τρόπο : Το Πρωτόγαλα βράζεται σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας.
Σερβίρεται σκέτη ή με λίγη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου