μαγειρεύει η Andriana Antoniou
Υλικά
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια χαλούμι η ανάμειξη από διάφορα τυριά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 5 κουταλιές σπορέλαιο
- μαστίχα
- δυόσμος
- μαχλέπι
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Τρίβουμε το χαλούμι και προσθέτουμε το δυόσμο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ το μαχλέπι και την μαστίχα.
Κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν βάζουμε το σπορέλαιο το χλιαρό γάλα και εναλλάξ το χαλούμι με το αλεύρι και τέλος τα σταφίδες
Αλευρώνουμε την φόρμα μας βάζουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 170' για 50'-60'.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ το μαχλέπι και την μαστίχα.
Κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν βάζουμε το σπορέλαιο το χλιαρό γάλα και εναλλάξ το χαλούμι με το αλεύρι και τέλος τα σταφίδες
Αλευρώνουμε την φόρμα μας βάζουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 170' για 50'-60'.
Παρατήρηση : εγώ έβαλα το μείγμα σε δύο στενόμακρες φόρμες εσείς
μπορείτε να το βάλετε σε μεγάλη φόρμα με τρύπα στην μέση, η μέτρηση τον υλικών
μου έγινε με μεγάλο φλιτζάνι του νες καφέ )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου