μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 750 γρ αρακά κατεψυγμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδου
- φρυγανιά τριμμένη
- 3 αυγά
- 2 κ σ ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- κάρυ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με ελάχιστο νερό ψιλοκομμένα φυσικά να βράσουν λίγο και να μαλακώσουν.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο λάδι και τα σοτάρουμε. Σειρά έχει ο αρακάς μέχρι να ξεπαγώσει λίγο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μαζί με το αλατοπίπερο.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια βρέχοντας λίγο τα χέρια μας και τα κυλάμε σε φρυγανιά. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα γυρίζουμε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Συνοδεύουμε με σαλάτα και 1 ποτήρι κρασί
Παρατήρηση : θέλει μπόλικο αλάτι επειδή ο αρακάς έχει την γλύκα του.
Επίσης αν θέλουμε να τα κάνουμε τηγανιτά τα περνάμε πρώτα από αυγό χτυπημένο και μετα απο φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου