Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Μπιφτέκια αρακά


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 750 γρ αρακά κατεψυγμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 2 κ σ ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • κάρυ
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με ελάχιστο νερό ψιλοκομμένα φυσικά να βράσουν λίγο και να μαλακώσουν.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο λάδι και τα σοτάρουμε. Σειρά έχει ο αρακάς μέχρι να ξεπαγώσει λίγο.


Στο μούλτι αλέθουμε όλα τα υλικά και τα  αδειάζουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μαζί με το  αλατοπίπερο.


Σιγά σιγά ρίχνουμε τόση φρυγανιά όσο να γίνει λίγο πηχτό το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια βρέχοντας λίγο τα χέρια μας και τα κυλάμε σε φρυγανιά. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα γυρίζουμε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Συνοδεύουμε με σαλάτα και 1 ποτήρι κρασί
Παρατήρηση : θέλει μπόλικο αλάτι επειδή ο αρακάς έχει την γλύκα του.
Επίσης αν θέλουμε να τα κάνουμε τηγανιτά τα περνάμε πρώτα από αυγό χτυπημένο και μετα απο φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο