Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μακαρονάδα μπολονέζ με κολοκύθα βουτύρου και πράσο




μαγειρεύει ο Chris Deper


Υλικά
  • ξερό κρεμμύδι
  • πράσα
  • κολοκύθα βουτύρου
  • κιμά
  • μαϊντανός
  • σάλτσα ντομάτας 
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 
Αφού γλασαριστεί, ρίχνουμε τα πράσα με την κολοκύθα και τα φέρνουμε αρκετές βόλτες μέχρι να μαλακώσουν. 



Προς το τέλος βάζουμε και μπόλικο μαϊντανό να σοταριστεί για να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε τον κιμά και αφού τον δούλεψα για να σπάσει σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας στραγγισμένη και ανακατώνουμε καλά. 
Όταν σωθούν τα υγρά, σβήσουμε με ένα ποτήρι κρασί και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πιει όλα τα υγρά.

Παρατήρηση : Και πολύ νόστιμη έγινε και τριπλασίασα τον όγκο του λίγου κιμά που είχα και κάποιοι που δεν τρώνε πράσα, τα έφαγαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο