Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κέικ με ινδοκάρυδο



μαγειρεύει η Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 4 ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ ζάχαρη ή 100 γρ στέβια αναλογίας 1:3
  • 4 κ σ γιαούρτι  με λίγα λιπαρά
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ σκόνη γάλακτος
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  •  50 γρ κακάο
  • ινδοκάρυδο
Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά πρώτα και κατόπιν τα σπράδια λίγο πριν γίνουν μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε χτυπώντας με σύρμα ένα ένα και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε!!

Παρατήρηση : αν χρησιμοποιήσουμε στέβια αντί ζαχαρη το κέικ γίνεται και διαιτητικό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο