μαγειρεύει η Aglaia Alvanoudi
Υλικά
- μελιτζάνες
- αλεύρι
- αυγά
- φρυγανιά
- αλάτι
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε άφθονο νερό με την φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά προσοχή μην διαλύονται.
Συνήθως η μελιτζάνα είναι έτοιμη όταν τσιμπιέται άνετα με το πιρούνι το σημείο
που ήταν το κοτσάνι.
Αφού βράσουν τις βάζουμε κάτω από βάρος για να στραγγίσουν καλά όλα τα υγρά. Συνήθως τις φτιάχνω στο κτήμα όπου έχω ξύλινο κουτί για προετοιμασία τροφίμων.
Αλλά στο σπίτι, τις βάζω στην ανοξείδωτη επιφάνεια του νεροχύτη, βάζω από πάνω την ξύλινη επιφάνεια κοπής, και για πίεση, βάζω μια κατσαρόλα με νερό για να υπάρχει αρκετό βάρος και να στραγγίσουν όλα τα υγρά.
Αφού βράσουν τις βάζουμε κάτω από βάρος για να στραγγίσουν καλά όλα τα υγρά. Συνήθως τις φτιάχνω στο κτήμα όπου έχω ξύλινο κουτί για προετοιμασία τροφίμων.
Αλλά στο σπίτι, τις βάζω στην ανοξείδωτη επιφάνεια του νεροχύτη, βάζω από πάνω την ξύλινη επιφάνεια κοπής, και για πίεση, βάζω μια κατσαρόλα με νερό για να υπάρχει αρκετό βάρος και να στραγγίσουν όλα τα υγρά.
Όταν είναι έτοιμες συνήθως
έχουν πάχος 2-3 εκ. ανάλογα το μέγεθος.
Σ αυτήν τη φάση μπορούμε να τις βάλουμε σε σακουλάκια ψυγείου, ή σε δοχεία και να τις καταψύξουμε.
Σ αυτήν τη φάση μπορούμε να τις βάλουμε σε σακουλάκια ψυγείου, ή σε δοχεία και να τις καταψύξουμε.
Τις κόβω στη μέση κατά μήκος, ώστε να γίνουν δύο φέτες.
Τις αλατίζω, και τις
πανάρω και τηγανίζω όπως ακριβώς τα κανονικά σνίτσελ.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου