μαγειρεύει η Effie Tsitsika
Υλικά
1 κούπα τυρί ricotta
1/2 κούπα φέτα
2 κούπες σπανάκι ζεματισμένο και καλά στραγγισμένο
2 αβγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
άνηθος
αλάτι
1/2 κούπα φέτα
2 κούπες σπανάκι ζεματισμένο και καλά στραγγισμένο
2 αβγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
άνηθος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ricotta με έναν
αβγοδάρτη, να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει, τη ζύμη για τη βάση, και την
υψώνουμε να καλύψει και τα τοιχώματα.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει, τη ζύμη για τη βάση, και την
υψώνουμε να καλύψει και τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε πάνω από τη βάση τη γέμιση.
Κλείνουμε στις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου