Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Τάρτα με ρικότα και σπανάκι





μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά
1 κούπα τυρί ricotta
1/2 κούπα φέτα
2 κούπες σπανάκι ζεματισμένο και καλά στραγγισμένο
2 αβγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
άνηθος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ricotta με έναν αβγοδάρτη, να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει, τη ζύμη για τη βάση, και την
υψώνουμε να καλύψει και τα τοιχώματα. 
Ρίχνουμε πάνω από τη βάση τη γέμιση. Κλείνουμε στις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο