μαγειρεύει η Giota Haropoulou
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 μπολ παγωτού φράουλες λιωμένες στο μουλτι.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να καβουρντίζουμε 3-4 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη πούλπα της φράουλας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας.
Τοποθετούμε σε φόρμα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με φράουλες και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη, η εκτέλεση δική μου και η γεύση σούπερ!
Η ιδιαιτερότητα που έχει είναι ότι βάζοντας κατ αυτόν
τρόπο τη ζάχαρη, δημιουργούνται πολύ μικρές καραμελωμένες μπουκίτσες μέσα στο
γλυκό.
Πολύ όμορφη πινελιά!
Πολύ όμορφη πινελιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου