Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Γίγαντες



μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά
  • 2 καρότα 
  • λίγο σέλινο
  • λίγο μαϊντανό 
  • 1 πιπεριά 
  • 1 κύβο κνορ λαχανικών 
  • κουτί κον κασέ 
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • λίγο λάδι 
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Έχουμε φουσκώσει από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες  σε βραστό νερό. Μετά τους σουρώνουμε. Τους βάζουμε στη χύτρα μαζί με το σέλινο και το καρότο. 
Τα αφήνουμε να βράσουν μόνο με νερό για 30- 45 λεπτά. Παράλληλα τρίβουμε στο μπλέντερ ντοματάκι, κρεμμύδι πιπεριά και μαϊντανό. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγο λάδι και 1 κύβο κνορ λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
 Μόλις κλείσουμε τα φασόλια, τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα και λίγο από το ζουμί που έβρασαν τα φασόλια
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά αν έχει αέρα ο φούρνος θέλει προσοχή και λιγότερο χρόνο. 
Παρατήρηση : Μην ξεχάσετε να το συνοδεύσετε με λίγη φέτα και 1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο