μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ.σ. Κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η μια βανίλια
1 κ.γ. γαρίφαλο (προαιρετικά)
3 πορτοκάλια το ξύσμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι
ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας σε μια φόρμα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας σε μια φόρμα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου