Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Χαλβάς σιμιγδαλένιος





μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ.σ. Κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η μια βανίλια
1 κ.γ. γαρίφαλο (προαιρετικά)
3 πορτοκάλια το ξύσμα
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας σε μια φόρμα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει


Παρατήρηση : όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο