Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ντόνατς



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino με τον γιο της

Υλικά

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.



Την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε  σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο και κόβουμε  με ένα ποτήρι σε κύκλους.



Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμαι μικρούς δίσκους από το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.


Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.( εμείς δεν το κάναμε γιατί τα έφτιαξε ο γιος μου και ήθελε να φάει )
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντας τα ελαφριά και από τις δύο πλευρές. 

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.


.....Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο