μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino με τον γιο της
Υλικά
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
- 1/4 της κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό
- 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
- 4 κούπες αλεύρι
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι σε κύκλους.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντας τα ελαφριά και από τις δύο πλευρές.
Τα
βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
.....Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου