Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κρεμ καραμελέ




μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά για 20 μερίδες
  • 1   εβαπορέ γάλα
  • 1 ¼   νερό (χρησιμοποίησε το κουτάκι από το γαλα για να μετρήσεις)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αυγά
Εκτέλεση

Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες με το σύρμα δεν χρειάζεται μπλέντερ ζεσταίνεις το γάλα αρκετά και ρίχνεις μέσα τα αυγά, σουρωτήρι και στα φορμάκια αφού πρώτα έχεις κάνει τη διαδικασία που θα πω παρακάτω
Σε ένα τηγανάκι βάζεις 10 κουταλιές ζάχαρη και 2 νερό και το φτάνεις στο επιθυμητό χρώμα της καραμέλας. 
Το μοιράζεις αυτό στα φορμάκια, η στην φόρμα τα βάζεις σε ταψί στο οποίο έχεις βάλει νερό που να έρχεται περίπου μέχρι τη μέση και τα ψήνεις τους 120 βαθμούς για μιάμιση ώρα το ελέγχεις δηλαδή βλέπεις πόσο ""κουνιστό"" ΧΑ ΧΑ είναι, και αν χρειαστεί τα βάζεις άλλο ένα τέταρτο στους 150 και καλή σας όρεξη!!!

Παρατήρηση : Το σουρώνω γιατί μπορεί σε κάποιο σημείο το αυγό να μην έχει διαλυθεί καλά-ποτέ δεν ξέρεις, εκτ
ός και αν το βάλεις στο μούλτι, αλλά αν κτυπηθεί και πολύ ίσως σου κάνει φουσκαλίτσες. Αλλά και γιαυτό υπάρχει λύση , αν χτυπήσεις τ αυγά στο μούλτι το βάζεις τα μπολάκια και περιμένεις μισή ώρα, πριν το φουρνίσεις,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο