μαγειρεύει η Alterego konstantina
Υλικά
- χταπόδι
- 5 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
- 4 κ σ λάδι
- 2 κ σ ζάχαρη
- 1 μεγάλο ποτήρι κρασί
- 1 κουτί χυμό ντομάτας ή κονκασέ στο μούλτι
- 1 φύλλο δάφνης
- κόκκινο πιπέρι
- 2-3 σπυριά μπαχάρι
- μαύρο πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο, προσωπικά τα βάζω να πάρουν μια βράση και μετά το ξεφλούδισμα είναι παιχνιδάκι, γλυτώνεις και το
κλάμα... Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
Βάζουμε τη χύτρα να κάψει καλά και ρίχνουμε τα
κρεμμυδάκια με τέσσερις κουταλιές λάδι να τσιγαριστούν και μόλις πάρουν ωραίο
χρώμα ρίχνουμε δυο κουταλιές ζάχαρη να καραμελώσουν και ρίχνουμε το χταπόδι μας
Το φέρνουμε δυο τρεις βόλτες και βάζουμε ένα μεγάλο
ποτήρι κρασί(δε το λυπήθηκα) ένα κουτί χυμό ντομάτας,ή κονκασε περασμένο στο
μουλτι ή αλεσμένη φρέσκια ντομάτα ότι θέλει καθένας,1φύλλο δάφνης,κόκκινο
πιπέρι,δυο-τρία σπόρια μπαχάρι και λίγο μαύρο πιπέρι.
ΌΧΙ ΑΛΆΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΤΑΠΌΔΙ! Σκεπάζουμε τη χύτρα
και κατεβάζουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό από ότι το έχουμε για 30'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου