μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 κούπα κριθαράκι
- 1 μικρο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών.
- 1 κγ ξερό δυόσμο
- αλατοπίπερο.
- μανιτάρια
- 1 κσ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα λαχανικά ή τα τρίβουμε στο
τρίφτη και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι (που θα φτιάξουμε
και το κριθαροτο) για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κριθαράκι ρίχνοντας λίγο ζωμό .
Μόλις ρουφήξει το ζωμό προσθέτουμε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μαλακώσει.
Το βασικό είναι να προσέχουμε πότε ρουφάει το νερό και να ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά κι άλλες κουταλιές νερό χωρίς να κολλήσει το κριθαρότο.
Μόλις ρουφήξει το ζωμό προσθέτουμε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μαλακώσει.
Το βασικό είναι να προσέχουμε πότε ρουφάει το νερό και να ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά κι άλλες κουταλιές νερό χωρίς να κολλήσει το κριθαρότο.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω νερό μέχρι να μαλακώσει
τελείως το κριθαράκι αλλά να μη λασπώσει.
Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε αλατοπίπερο και το δύοσμο κ την κουταλιά με την κρέμα τυριού.
Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε αλατοπίπερο και το δύοσμο κ την κουταλιά με την κρέμα τυριού.
Συνοδεύουμε με κεφτεδάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου