μαγειρεύει η Andriana Antoniou
Υλικά
Για την ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι μαστίχα
- 1 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- νερό χλιαρό όσο πάρει
- προζύμι ( αν δεν έχετε βάζετε 1 κουταλιά ξηρή μαγιά και 1 κουταλάκι ζάχαρη )
Τα ζυμώνομαι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες περίπου.
Χωρίζουμε την
ζύμη μας φτιάχνομαι χαλουμωτές με κομμάτια χαλούμι ,δυόσμο και τσιγαρισμένο κρεμμύδι.
Ελιωτές με ελιές τσιγαρισμενο κρεμμύδι και δυόσμο.
Ελιωτές με ελιές τσιγαρισμενο κρεμμύδι και δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου