Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τζιγεροσαρμάδες με baby πατατούλες



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκέπες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά με κρύο νερό πολύ καλά.
Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει, τη βράζουμε δέκα λεπτά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη στραγγίζουμε και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια.
Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι να μαραθεί και μετά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το ρύζι, το σοτάρουμε κι αυτό ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό για να φουσκώσει λίγο το ρυζάκι και τέλος προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε μέσα ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο για να μη σκορπίσει το ρύζι.
Πλένουμε πολύ καλά τη σκέπη με χλιαρό νερό και ξύδι και μετά την ξεπλένουμε με κρύο νερό.


Γεμίζουμε τα κομμάτια της σκέπης με το μείγμα των συκωτιών, σχηματίζοντας στρογγυλούς τζιγεροσαρμάδες.
Από πάνω αλείφουμε τους τζιγεροσαρμάδες με ένα χτυπημένο αυγό.



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο