Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Χουνκιάρ μπεγεντί




μαγειρεύει η Εleni kariofilli

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι ελιά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτα
  • ζωμό μοσχάρι
  • 1  δαφνόφυλλο
  • κανέλα 
  • γαρύφαλλο σκόνη
  • πιπέρι
  • αλάτι ( καπνιστό κατά προτίμηση)
  • πάπρικα καπνιστή
Για τον πουρέ μελιτζάνας
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 600 γρ γάλα (περίπου)
  • μοσχοκάρυδο
  • καπνιστή πάπρικα
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη η καπνιστό ρεγκάτο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε το μοσχάρι στο βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. 
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε ανάλογο νερό και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μειώσει η σάλτσα. 
Το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος.  
Ψήνουμε τις μελιτζάνες αφού τις τρυπήσουμε περίπου 29 λεπτά σε αέρα και μετά γκριλ μέχρι να κάνει η πέτσα τους. 
Βγάζουμε την σάρκα τους την ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και την λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το γάλα χλιαρό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς ( μπεσαμέλ).
Θέλουμε μια μέτρια σφικτή μπεσαμέλ. 
Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ το τυρί και την μελιτζάνα τα μπαχαρικά και το αλάτι.
 Έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο